Легендата на Байерн Мюнхен и немския футбол Паул Брайтнер похвали Пеп Гуардиола за неговото решение да избере баварците за своя нов отбор и да откаже на английските грандове, които желаеха да привлекат бившия треньор на Барселона.

Испанецът избра предложението на Байерн и така след края на сезона ще наследи Юп Хайнкес начело на немския колос. Гуардиола имаше куп оферти, включително от Челси и Манчестър Сити, но в крайна сметка реши да избере Байерн, а според Брайтнер това е напълно логично решение.

„Къде би отишъл треньор като Гуардиола след Барселона? Той можеше да отиде в Пари Сен Жермен, в Милан, в Интер, в Премиършип“, заяви Брайтнер.

„Но защо той би отишъл в клуб, където руски олигарх ще му казва, какво да прави? Или където той ще има богато катарско семейство на власт? Той избра единственият сериозен клуб. Той избра правилния клуб. Той избра Байерн.“

Брайтнер смята, че в лицето на Гуардиола Байерн е привлякъл един от най-добрите мениджъри в света. „Беше много лесно за нас да изберем да предложим на Гуардиола. Той е един от двамата или тримата най-добри треньори в света.“

„Смятахме, че преди да пробваме някого друг, трябва да опитаме първо с най-добрия. Най-лошото, което можеше да стане е, че той можеше да каже не. Но още от началото той показа голям интерес към нашия подход и към Байерн Мюнхен. Той бе развълнуван“, допълни Брайтнер.