Изпълнителният директор на Борудия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке изглежда е останал разочарован от изказванията на президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, който заяви, че жълто-черните са по-скоро регионален клуб и не са разпознаваема марка на международната сцена.

„Винаги съм говорил с уважение за представянето на Байерн в изминалото десетилетие. Бих искал, ако можем да получим някакво уважение за това, което направихме в последните години. Това очевидно е твърде далечен мост“, коментира Вацке.

„Няма съмнение върху това, че Байерн е по-добре позната марка извън Германия. Както и да е, дупката между Байерн и Дортмунд започна да става значително по-малка в последните години“, коментира шефът на Борусия.

Жълто-черните станаха шампиони на Бундеслигата в последните два сезона, след като треньорът Юрген Клоп заложи на изключително млад състав, без утвърдени големи звезди, Въпреки това съставът на Клоп показа изключително атрактивен и нападателен футбол, който донесе на немския тим сравнения дори с Барселона.