Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк призна, че Илкай Гюндоган иска да напусне „Сигнал Идуна Парк“ през лятото, но е сигурен, че клубът ще успее да задържи Матс Хумелс. Борусия потвърди преди дни, че договорът на Гюндоган няма да бъде продължен след края му през 2016-а година, като това породи спекулации, че немският национал ще бъде продаден.

Хумелс пък все още има две години от договора си с тима от Дортмунд, но също като Илкай Гюндоган е спряган с няколко европейски отбори, сред които и Манчестър Юнайтед.

Цорк обаче настоя, че няма оферти за нито един играч, но потвърди, че Гюндоган ще си тръгне. „Илкай ни каза, че иска да напусне през лятото. Все още нямаме оферта за никои от нашите играчи. Всеки футболист трябва да вземе решение за бъдещето си, но за нас е сигурно, че искаме да задържим Матс“, коментира Михаел Цорк и добави:

„Опитахме много пъти да задържим Клоп в Дортмунд, но той вече бе взел решение. Дали може да се завърне един ден? Защо не? Той все още е млад треньор. Вратата винаги ще е отворена за него.“