Спортният директор на Борусия Дортмунд Михаел Цорк разкри, че клубът е преустановил временно преговорите с Марко Ройс за нов договор, за да може звездата на отбора да се фокусира единствено върху изявите си на терена.

Германският национал има контракт с вестфаленци до лятото на 2017 година, ала в края на сезона се активира специална клауза, която ще му позволи да си тръгне, ако някой плати 25 милиона евро за него. Дортмунд иска да предложи по-добри условия на Ройс, като премахне въпросната точка, но от известно време комуникацията между двете страни не върви. Предвид и слабата форма на Борусия в Бундеслигата, босовете явно са решили да се съсредоточат повече върху краткосрочните си цели.

„Нищо не се е променило в нашите намерения да продължим работата си с Марко“, коментира Цорк. „Настоящата ситуация обаче изисква пълна концентрация от всички в клуба. Нашият най-голям приоритет към момента е да се измъкнем от трудното положение“, допълни той, визирайки 15-ото място в първенството и активът от едва 7 точки в първите 9 кръга.

„Всичко друго остава на заден план“, завърши Цорк.