Борусия Дортмунд се наложи сравнително лесно с 3:1 като гост на Волфсбург, в последния мач от 16-я кръг на Бундеслигата. За „жълто-черните” отсъстваше контузеният нападател Димитър Рангелов. Българският стрелец бе опериран преди три седмици, и вероятно няма да играе още около два месеца.

Дортмунд нямаше особени проблеми да се справи с огорчения тим на „вълците”. Волфсбург отпадна тежко от Шампионската лига през седмицата, и днес нямаше сили за съпротива. Още първите два удара във вратата на домакините се оказаха точни попадения. Лукаш Бариош бе голмайстор и в осмата, и в десетата минута, за да даде ранна преднина на Борусия. Патрик Овомойела пък добави трети гол след статична ситуация в 36-та минута.

След натрупаната солидна преднина през първото полувреме, след почивката двубоят вече придоби протоколен характер. Графите, появил се като резерва, успя да върне едно попадение в 55-та минута. Защитата на Борусия обаче бе на ниво през всичките 90 минути, и не позволи да Волфсбург да се върне в мача, и да търси изравняване.

След този 16-ти кръга, Борусия Дортмунд е с 27 точки, на три от зона Шампионска лига. Волфсбург пък е девети с 23 точки. Отборите от първо до десето място в Бундеслигата са разделени само в рамките на девет точки, като лидерът Байер Леверкузен е с 32.