Носителят на Суперкупата на Германия Борусия Дортмунд спечели с лекота мача от 1/32-финал за Купата на страната срещу своя третодивизионен съперник. Отборът, воден от Юрген Клоп, се наложи с 4:1 над Щутгарт Кикерс.

Гостите от Борусия поведоха още преди почивката на мача с попадение на Хенрих Мхитарян, а след това не допуснаха да бъдат изненадани. През втората част за състава от Дортмунд реализираха Пиер-Емерик Обамеянг на два пъти, а Адриан Рамос оформи крайното 4:1.

ВИДЕО ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Марко Ройс, който се възстанови от контузия, започна като титуляр срещата, но бе заменен в 57-та минута на двубоя.

Още в 30-та минута на двубоя Хенрих Мхитарян засече центриране на Лукаш Пишчек за 1:0. 10 минути след подновяването на играта Пиер-Емерик Обамеянг удвои за 2:0.

Едвини-Бансу върна своя тим в играта малко след това, но Борусия Дортмунд не даде никакви шансове на своя съперник от третото ниво на немския футбол. В ситуацията останаха съмнения за засада, но това в никакъв случай не промени изхода от срещата.

В 78-та минута Обамеянг реализира за 3:1, а именно той асистира на Адриан Рамос, който оформи крайния резултат в мача.

Напред продължава още Бохум, който отстрани Щутгарт след 2:0. В следващия етап място намериха и тимовете на Кьолн, Херта Берлин, Гройтер Фюрт и Хановер.