Борусия Дортмунд спечели Суперкупата на Германия след успех над Байерн Мюнхен с 2:0. Головете реализираха Мхитарян в 23-ата минута и Обамеянг в 62-ата минута. Така за втора поредна година Борусия побеждава Байерн в мач за суперкупата на страната, в който се срещат шампионът и носителя на купата.

Мюнхенци имаха възможност да открият резултата още в 3-ата минута, но Лангерак спря опасния удар на Шакири. Чиро Имобиле стреля опасно към Нойер в 10-ата минута, но топката премина на сантиметри от дясната греда на стража на баварците.

В 23-ата минута Мхитарян откри резултата. Арменският национал се възползва по най-добрия начин от положението и реализира. Обамеянг преди това не успя да вкара, а пет минути по-рано Нойер спаси два опасни удара към него.

В 30-ата минута Мартинес получи контузия, след като се опита да шутира в стил Ибрахимович, но Шмелцер беше на мястото си. След падането си на терена испанецът напусна терена на носилка след сериозна контузия на коляното на левия крак и съмнения за скъсани връзки, а Гуардиола направи смяна. На мястото на испанеца влезе Данте. 

В следващите минути Борусия активно продължи да атакува, а в 41-ата минута Кел отново "опари" ръкавиците на Нойер. Трибуните на "Сигнал Идуна Парк" освиркват бившия си любимец Роберт Левандовски. До почивката Борусия отправи още няколко изстрела към Нойер, но той беше непробиваем.

При липсата на Рибери и Робен трябваше Шакири да е лидер в атаката на Байерн в този мач, но това не стана.

Борусия удвои преднината си в 62-ата минута. Обамеянг с глава препарира Нойер и зарадва още повече привържениците на "жълто-черните". След попадението, той нахлузи маска на Спайдърмен. Три минути след попадението Обамеянг отстъпи мястото си на Адриан Рамос.

Чиро Имобиле опита да реализира попадение в 75-ата минута, но опитът му да прехвърли Нойер не сполучи. Едно от малкото положения пред вратата на Борусия дойде в 81-ата минута, но Алаба не успя да реализира. В крайна сметка Борусия спечели двубоя с 2:0 и триумфира с трофея.

Състави:

Борусия Дортмунд: Лангерак, Кирх (85-Бендер), Пишчек, Папастопулос, Шмелцер (46-Дюрм), Гинтер, Кел, Мхитарян, Хофман, Обамеянг (65-Рамос), Имобиле

Байерн Мюнхен: Нойер, Боатенг, Алаба, Роде, Мартинес (31-Данте), Шакири, Хьолберг (59-Гьотце) , Хуан Бернат, Гаудино, Мюлер (46-Лам), Левандовски

голмайстори: 1:0 Мхитарян (23), 2:0 Обамеянг (62)