Отборът на Борусия Дортмунд буквално премаза швейцарския Реперсвил Йона в контролна среща състояла се на стадион „Грюнфелд“. Момчетата на Юрген Клоп се наложиха с 10:0 над непретенциозния си съперник, който се състезава в трета дивизия на Швейцария.

Само в рамките на първото полувреме „жълто-черните“ поведоха с 6:0. Първи в головото шоу се отчете Емерик Обамеянг, който се разписа още във 2-ата минута. Същият играч покачи на 2:0 в 15-ата минута, а Жи Дон Вон направи резултата класически. В 26-ата минута Хенрих Мхитарян отбеляза нов гол за 4:0, а Жи Дон Вон записа второ попадение в сметката си в 37-ата минута, когато закръгли на 5:0. Малко повече от 5 минути преди края на първата част възможност се разкри пред Адриан Рамос, който не прости и покачи на 6:0.

Головата вихрушка не спря до тук, като след почивката паднаха нови 4 попадения. Маруока заформи 7:0 в 52-ата минута, а Имобиле покачи на 8:0 в 56-ата минута.

Съпротивителните сили на противника на Борусия като че ли вече отдавна се бяха изпарили, а това доведе и до нови две попадения до края на мача в 75-ата и в 89-ата минута. Първо Йонас Хофман се разписа от дузпа – 9:0, а Имобиле оформи крайния резултата – 10:0.