Отборът на Борусия Дортмунд постигна класическа победа с 3:0 над Хамбургер с 3:0 в мача от 27-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за успеха бяха дело на Гонсало Кастро, Шинджи Кагава и Пиер-Емерик Обамеянг, който записа и асистенция на своето име.

Дортмунд имаше подчертано превъзходство в мача и още в 13-ата минута домакините дръпнаха в резултата. Госало Кастро изпълни перфектно фаул отляво и прати топката в мрежата на Хамбургер за 1:0.

В 28-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг си поведе добре топката, успя да се измъкне от отбраната, но ударът му бе отразен от Рене Адлер. Десетина минути по-късно положение се разкри и пред гостите. Боби Шоу Ууд стреля с глава, но топката мина покрай вратата.

Преди почивката „жълто-черните“ можеха да увеличат аванса си. Обамеянг се извиси над всички и нанесе удар с глава, но и в тази ситуация Рене Адлер спаси.

След почивката натискът на Дортмунд продължи. В 58-ата минута Осман Дембеле се включи добре в наказателното поле, но изстрелът му бе блокиран. Емре Мор опита късмета си след час игра, като шутира от границата на пеналта, изкарвайки топката в аут.

Нови шансове се разкриха пред Обамеянг, съответно в 73-ата и 76-ата минута, но Адлер се справи и в тези ситуации. В 74-ата минута възможност имаше пред гостите. Филип Костич шутира, но Роман Бюрки изби. 

Обамеянг изигра ключова роля за второто попадение на Борусия в 81-ата минута. Той проби отляво, пусна успореден на голлинията пас към Шинджи Кагава, който покачи на 2:0.

Самият Обамеянг записа името си сред голмайсторите във втората минута на продължението. Кагава му върна жеста, като го изведе добре, а той оформи крайното 3:0. 

Още резултати от 27-ия кръг:

Кьолн – Ахнтрахт 1:0

Хофенхайм – Байерн Мюнхен 1:0

Вердер – Шалке 3:0