Борусия Дортмунд направи поредния си силен мач и постигна категорична победа с 4:1 при домакинството си на последния в класирането в Първа Бундеслига Борусия Мьонхенгладбах в мàч от 14-я кръг на първенството.

Доста изненадващо гостите поведоха в 33-та минута, когато Марко Ройс направи добър пробив, след което шутира от около 20 метра, а Вайнденфелер не се намеси по най-убедителния нàчин и топката се озова във вратата му.

Домакините успяха да изравнят в 45-та минута, когато Гьотце центрира от корнер в наказателното поле на гостите, където Невен Суботич бе най-съобразителен и засече топката с глава и я изпрати във вратата нà Хелмерот.

Второто полувреме започна отлично за Борусия Дортмунд, след като в 52-та минута Гьотце изведе с дълъг пас зад отбраната Шинджи Кагава, който излезе сам срещу Хелмерот, след което го преодоля и на празна врата нямаше проблеми да вкара за 2:1.

В 77-та минута домакините увеличиха своята преднина, след като Лукаш Бариос пусна уникален пас с пета към Гроскройц, който се озова сам срещу Хелмерот и вкара и не пропусна да се разпише за 3:1.

Лукас Бариос увенча с гол добрата си игра и оформи крайния резултат в срещата в 88-та минута.

След тази победа Борусия Дортмунд продължава да е лидер в класирането на Първа Бундеслига с актив от 37 точки, а Борусия М е на последната позиция с 10 точки