Играчът на Байерн Мюнхен Марк ван Бомел сподели пред официалния сайт на клуба, че се очаква, отборът да бъде под голямо напрежение през новия сезон.

„Последните няколко седмици, в медиите се пише и говори само за нас. Всички ни определят за фаворити за титлата догодина. Три телевизии предаваха на живо първата ни тренировка. Не бях виждал толкова много репортери на обикновена разгрявка”, каза Бомел.

„След като ръководството похарчи толкова много пари, всички очакват от нас велики дела. Винаги в този клуб, летвата се е поставяла високо, но тази година напрежението ще бъде невероятно. По-голямо от всякога”, продължи холандецът.

От друга страна, 29-годишният футболист е уверен във възможностите на отбора и се надява, че успехът ще се завърне на „Алианц Арена”.

„Имам добро предчувствие за предстоящата кампания. Искаме, разбира се, да спечелим Бундеслигата, както и да продължим, колкото може по напред, във всички други турнири, в които ще вземем участие. Можем да „целунем” общо четири титли. Ако спечелим германския шампионат и поне още две, мисля, че няма да е лошо постижение”, сподели полузащитникът.

Според него, тактиката на Байерн на терена ще бъде по-различна тази година, имайки предвид новите попълнения в тима: „Мисля, че ще използваме крилата повече, отколко преди, с цел да се предоставят много възможности пред двамата ни отлични нападатели.”

„Имам пълна вяра в Отмар Хицфелд. Той знае, че имаме огромен потенциал и е човек, който притежава способностите да го развие”, завърши Бомел.