Националният селекционер на Германия Йоаким Льов може да раздели близнаците Ларс и Свен Бендер, които се борят за място при полузащитниците на „бундестима“ за Евро 2012.

Играещите съответно в Байер Леверкузен и Борусия Дортмунд футболисти играха заедно за последно в Мюнхен 1860, като след това пътищата им ги разделят.

„Ще се опитаме да се представим така, че и двамата да отидем на европейския шампионат“, каза Ларс, който има 4 мача с националния екип. „Всеки един от повиканите играчи има шанс да попадне в състава на Льов и ние, както останалите, ще се опитаме да се възползваме от това.“

Според медиите в страната Свен, който направи дебюта си за Германия срещу Австрия през март, най-вероятно ще бъде един от четиримата, които трябва да отпаднат от 27-членния състав. „Битката за местата тече и никой няма да направи услуга на друг, бъдете сигурни в това“, добави Свен. „Всеки е мотивиран до крайност, но всички сме спортсмени и се опитваме единствено да дадем най-доброто от себе си.“

Очаква се братята да започнат като титуляри в контролата срещу Швейцария в събота, като единственият играч, който остава под въпрос за мача, е Клозе. Нападателят на Лацио пропусна и днешната тренировка на тима, което може да отвори шанс за Какау от Щутгарт в центъра на атаката.