Финалистът в Шампионската лига Борусия Дортмунд ще запази в състава си един от важните си футболисти Якуб Блашчиковски. Към поляка имаше голям интерес от няколко европейски гранда, но въпреки това той е подписал нов договор, който го обвързва с „жълто-черните“ до 30 юни 2018 година.

„Куба е много важна част от нашия отбор както в спортен план, така и като характер, който през последните сезони се погрижи за голям фурор в Европа. Ние сме много радостни, че успяхме да обвържем дългосрочното бъдеще с него“, заяви спортният директор на Борусия Михаел Цорк.

Полският национал премина в Дортмунд през лятото на 2007-а от Висла Краков и призна, че отборът и феновете отдавна са се превърнали в „една втора родина“ за него. „Когато договорът ми изтече ще мога да погледна назад към повече от 10 години в Борусия. Такива периоди в професионалния футбол в настоящето не са нещо обичайно. Много, много горд съм, че топ отбор като Борусия Дортмунд ми има такова голямо доверие и планира толкова дългосрочно с мен“, сподели Куба.

За разлика от него, клубът напуска Даниел Гинчек, който през последния сезон игра под наем в Санкт Паули. Той преминава в Нюрнберг с договор до 2016 година. Двата отбора не съобщиха трансферната сума.