Благой Георгиев започна като титуляр при победата на Дуисбург с 3:1 като гост на Борусия Дортмунд в първия си мач в Бундеслигата. Полузащитникът игра до 85-та минута, когато бе заменен от Майкон.

Новакът в Първа Бундеслига Дуисбург започна много активно срещата и в осмата минута вече водеше с 1:0. Манасех Ишиаку даде заявка за основен голмайстор на тима и след като вкара доста попадения по време на предсезонната подготовка, дебютира с още две по време на първия си двубой с „бяло-синия” екип. Нигериецът откри резултата, след като засече центриране от пряк свободен удар на Гърлич.

Домакините се отърваха от първоначалната изненада чак след четвърт час игра, но Деде и Смоларек нямаха късмет да се разпишат.

След почивката отново Борусия бе по-често атакуващият отбор, но въпреки това гостите стигнаха до втори гол. В 62-та минута Бъкли извърши нарушение в наказателното поле и Михай Тарараше не сбърка от бялата точка, за да удвои аванса на Дуисбург.

Само две минути по-късно, след една хубава бърза контраатака на гостите, Ишиаку изпрати много точно топката във вратата на Борусия, след като надигра защитата на съперника.

В другия мач от Бундеслигата днес Карлсруе победи също като гост Нюрнберг с 2:0.