Благой Георгиев записа поредна загуба със своя Дуисбург. В мач от 12-тия кръг на Бундеслигата „зебрите” загубиха като гости на друг новак Карлсруе.

Българският национал започна като титуляр и бе заменен в 74-тата минута от завърналия се в състава на гостите Аилтон. Преди това бившият играч на Славия, Цървена Звезда и Алавес получи жълт картон в 36-тата минута.

Единственото попадение в двубоя бе дело на защитника Марин Егиман в 29-тата минута. Той вкара с глава след центриране от пряк свободен удар на Томаш Хайнал.

С тази победа Карлсруе продължава страхотното си представяне в Бундеслигата. Тимът, от който своята кариера са започнали легендите на Байерн Мюнхен Оливер Кан и Мемет Шол, се намира на 4-то място с 23 точки, само на една от третия Вердер Бремен.

Дуисбург продължава трагичното си представяне. Тимът на Благой Георгиев е на предпоследното 17-то място с 9 точки. Зад „зебрите” е единствено тимът на Димитър Рангелов и Станислав Ангелов Енерги Котбус.

В другия мач от днешната програма на Бундеслигата, тимовете на Бохум и Волфсбург сътвориха истинско шоу за публиката на “Rewinpower-Stadion” като си отбелязаха общо осем гола.

Първите 45 минути бяха кошмарни за Волфсбург след като те се оттеглиха на почивка с пасив от 4 гола, дело на Станислав Шестек (2), Марсел Малтриц и Дани Фукс.

Въпреки очертаващия се разгром, „вълците” съумяха да се върнат в мача с два гола на Марсел Шефер и Графите съответно в 49-тата и 56-тата минута.

Епале вкара петия гол за Бохум в 63-тата минута, с което предреши изхода на срещата. Все пак, футболистите на Волфсбург стигнаха до трето попадение, дело отново на Графите.

Във временното класиране, Бохум е на 13-то място с 12 точки, докато загубилият днес отбор на Волфсбург е в доста по-добро положение – на 9-то място с 16 точки.