От прокуратурата в Германия и Швейцария разкриха кои са другите личности, арестувани заедно с футболната легенда Франц Бекенбауер. Той беше задържан вчера по обвинения за пране на пари, измама и злоупотреба със служебно положение в периода 2004-2006 г. Те са свързани с домакинството на страната на Мондиал 2006. 

Заедно с Кайзера, в ареста се оказаха двамата предишни президенти на Германския футболен съюз - Тео Цванцигер и Волфганг Нирсбах. Задържан е и генералният секретар на централата по време на тяхното управление Хорст Шмид. 

Четиримата са задържани и ще бъдат изправени пред съда в най-кратки срокове. Бекенбауер е обявил, че ще сътрудничи по всякакъв начин на разследването, а още миналата година по това време призна, че може би е участвал в подобна схема, но не е знаел за нея и е бил използван. 

Иначе специализираната акция при арестите на четиримата и други фигури е била проведена в три страни - Германия, Австрия и Швейцария, като властите в трите страни са си сътрудничили. Иззети са и доказателства от домовете на арестуваните.