Байер Леверкузен има най-малкия кадър в Бундеслигата, а начинът „аспирините“ да подсилят състава си в момента е единствено със свободни агенти.

Такъв е бившият холандски национал Будевийн Зенден, който от понеделник тренира с Байер по покана на бившия си съотборник в Ливърпул Сами Хупия, който е треньор на немския отбор.

В момента 36-годишният футболист се води като гост играч, а не като футболист на проби, но според „Билд“ е напълно възможно той да получи договор.

Със сигурност Хупия все още е впечатлен от холандеца. „Будевин е все още здрав. Един истински професионалист, който тук се разбира отлично с всички играчи. Може би неговото присъствие е добре за нашите млади играчи“, сподели треньорът.

Двете страни все още не са водили преговори, но старанието на футболиста и неговите невисоки финансови претенции могат да доведат до контракт. За него Леверкузен няма да плаща трансферна сума, а парите, които получава ще бъдат въз основа на представянето му и изиграните мачове.

„Не съм приключил моята кариера“, сподели самият футболист, който е играл за Айндховен, Барселона, Челси, Мидълсбро, Ливърпул, Марсилия и Съндърланд.