Бившият немски национал Мартин Вагнер има рак на кожата. При рутинни изследвания през март, 46-годишният Вагнер е научил ужасната диагноза.

Вагнер е легенда на Кайзерслаутерн, като с „лаутерите“ стана шампион на Германия заедно Мариян Христов. Той има и шест мача за немския национален отбор като бе в състава на Световното в САЩ през 1994 година и игра срещу България.

„Само си спомням, че разчоплих една бемка от гърба и остана червено петно. Ходих много на слънце без да се мажа със защитно масло. Точката ставаше по-голяма. Диагнозата беше шок!“, сподели Вагнер.

За щастие ракът се е оказал доброкачествен. Вагнер е преминал през лъчетерапия, която е приключила миналата седмица. Едва през август обаче ще е ясно, дали бившият футболист е излекуван. Ако това не се случи, предстои операция.

Сега Вагнер, който работи като агент на футболисти, иска да предупреди хората за опасността от този вид рак. „По-рано за мен важеше: Това, което е червено, ще стане кафяво. Огромна грешка. Искам да говоря затова. Би било хубаво, ако достигна до няколко процента.“

Апелът на Вагнер: „Изследвайте се! Пазете се! Отнасяйте се сериозно към слънцезащитата. Всички ние имаме само един живот.“