Бившият нападател на Байер Леверкузен Щефан Кислинг призна, че по време на активната си професионална кариера никога не е изпълнявал индивидуалната програма, която му е била спускана за тренировки, като в някои случаи съпругата му го е спасявала.

34-годишният сега Кислинг заяви в днешното издание на седмичника "Шпорт Билд": Никога не съм давал на 100 процента от себе си в тичанията от подготвителния период.Нито веднъж."
Но никога не е бил хващан от треньорите, защото жена му е тичала вместо него в паузата между първенствата и по време на зимната пауза.

"На тебе ти дават един часовник, с който тичаш по време на индивидуалната работа в паузите. И този часовник записва абсолютно всичко. Но моята съпруга е много спортна натура. Тя тичаше няколко пъти вместо мен и то тя тича с такъв ритъм, като на треньор по лека атлетика, почти както са моите специфики на тялото ми. Така че нито един път при преглеждането на записите на часовника лекарите и треньорите по физическа подготовка не хванаха някакъв дисбаланс или съмнения, че не съм аз", разказа Кислинг.

Самият той прекрати активната си футболна кариера през това лято и в момента е помощник на управляващия директор на Байер Леверкузен Руди Фьолер./БТА