Бившият немски национал Давид Одонкор сложи край на състезателната си кариера едва на 29 години. Причината за решението му е тежкото състояние на коляното му, което не му позволява да играе.

„Трябва да мисля за своето семейство, затова приключвам. Все пак не мога да се оплаквам, имах страхотно време“, заяви Одонкор. „Семейството ми и аз решихме да не играя повече, а да стана треньор.“

Бившото крило иска да вземе треньорски лиценз Б, а в момента кара практика в тима от Регионаллигата Верл.

„Реших, че това е много по-добре за нас, защото бях много силно засегнат здравословно. В последно време отново и отново бе коляното, затова сега се захващам с друга работа. При всички случаи искам да работя като треньор“, обясни Одонков.

Синът на ганаец и германка изигра общо 16 мача за Бундестима като ще бъде запомнен най-вече със страхотното си представяне на Мондиал 2006, когато изненадващо попадна в тима на Юрген Клинсман.

Във втория мач от груповата фаза срещу Полша (1:0), тогавашният играч на Борусия Дортмунд направи страхотна асистенция към Оливер Ньовил, който в добавеното време вкара победния гол. „Това бе най-големият момент в моята кариера“, заяви Одонкор, който бе известен със своята бързина.

Той бе част от Бундестима и на Евро 2008, където обаче не се появи на терена. Контузиите го съпътстваха в следващите му отбори Бетис, Алемания Аахен и в последния му тим – украинският Ховерла-Закарпатя, където бе съотборник на Светослав Тодоров.

„Многото контузии ме върнаха много, много назад, но не мисля затова. Насладих се на времето, наслаждавам му се в момента и гледам на всичко положително“, допълни бившият вече футболист.