В последните седмици Марио Гьотце е сериозно критикуван за изявите си с екипа на Байерн, а фактът, че Пеп Гуардиола остави героят на Германия от Мондиал 2014 на пейката и в двата мача срещу Барселона говори красноречиво, че и испанецът не е особено доволен от представянето на Гьотце.

Самият футболист също не е щастлив от ситуацията, а след пировата победа над Барса във вторник сподели единствено: "Надявам се, че разбирате, че не искам да се изказвам днес."

Мениджърът на немския национален отбор Оливер Бирхоф обаче излезе в подкрепа на нападателя. "Принципно трябва да кажа, че намирам за неописуемо начина, по който се говори за Марио. Той е невероятен професионалист като игрч при нас, той е отдаден изцяло на своята професия, той е много млад играч и вече направи големи крачки."

"Това, че има моменти, в които не върви добре, е напълно нормално. Неговото представяне е винаги за пример и съм убеден, че той ще се наложи в Байерн."

Спортният директор на баварците Матиас Замер също застана зад играча. "Марио Гьотце има договор, защо да няма бъдеще? Той е млад играч и понякога се нуждаеш от повече време. Ние сме до него, помагаме му, той има цялата подкрепа и ние се нуждаем от него."