Мениджърът на националния отбор на Германия Оливер Бирхоф очаква сериозна съпротива от отборите на Англия, Бразилия и Испания по пътя на своята страна към четвъртата Световна титла по футбол на първенството в Южна Африка това лято.

В днешния брой на вестник „Билд” Бирхоф заявява, че германците ще се стремят минимум към участие на четвъртфинал на Мондиал 2010, но „нация като Германия винаги се прицелва в участие на финала и спечелване на Световното първенство”.

Попитан кои според него са фаворитите, героят за Бундестима от финала на Евро‘96 отговаря: „Бразилия, Испания и разбира се Англия под ръководството на треньор като Фабио Капело - те ще бъдат най-сериозната конкуренция на Германия”.

„Аз също така следя и отборите на Аржентина и Италия, които са на много добро ниво. Също така трябва да отбележим, че и съставът на Кот д'Ивоар също е отличен.

Отборът на Йоахим Льов попадна в предварителна група заедно с отборите на Австралия, Сърбия и Гана. Първенството по футбол в Южна Африка ще се проведе от 11 юни до 11 юли.