Старши треньорът на Шалке Мирко Сломка не може да победи кризата, в която е изпаднал отборът му, пише германският таблоид „Билд”. „Кралско-сините” удържаха във вторник вечерта срещу Челси, като двубоят от Шампионската лига на „Стамфорд Бридж” завърши наравно 0:0. Престижното реми обаче не намали стреса и напрежението, под което са поставени играчите от Гелзенкирхен.

„Мога само да поздравя отбора. Аз обаче не чувствам никакво облекчение, нито подобрение. Показахме добра игра срещу отбор като Челси, но нямаме точки в Бундеслигата”, обясни Сломка.

В същото минорно настроение бе и мениджърът Андреас Мюлер: „Отборът все още е жив, това ни вдъхва смелост. Но не сме прескочили трапа”.

„Сломка и Шалке възкръснаха срещу Челси, но не победиха кризата”, отбелязва „Билд”. Вицешампионите на Германия имат само четири отбелязани гола в последните седем кръга в Бундеслигата. „В Лондон доказахме, че има с какво да заплашим Хамбургер”, закани се Мюлер. Шалке ще се изправи срещу отбора от пристанищния германски град в мач от 13-ия кръг на немското първенство този уикенд.