Авторитетното немско издание „Билд” обяви бившият футболист на Литекс Милиовое Новакович за по-добър от Лукаш Подолски.

Нападателят на Кьолн е истински хит в Бундеслигата. В последния си мач Нова, както го наричат в Германия, вкара два гола за победата с 3:1 срещу Щутгарт. По този начин голаджията вече има 7 гола в първенството, което накара немските журналисти да направят сравнение между него и немският национал и бивш играч на Кьолн Подолски.

Фактите обаче говорят красноречиво в полза на игралия в А група футболист:

- Нова има 7 гола в 11 мача в първата си година в Бундеслигата. Без неговите попадения „козлите” щяха да са в зоната на изпадащите, докато в момента се намират на 11-то място.

- Нещата при Принц Полди са различни: В първия си сезон в Бундеслигата (2003/2004) нападателят на Байерн има едва 3 гола за 11 срещи. За сезон 2005/2006 статистиката му е същата – 3 попадения в първите 11 мача.

Трансферът на Новакович от Литекс в Кьолн се оказва най-успешният за Кьолн от идването на легендата Тони Полстер.

Самият словенски национал пък отговаря самоуверено: „Головете са мое качество. Преди сезона бях подценяван. Играчите могат да ми се доверят, но аз се нуждая от моите колеги, за да си върша работата”.

За да продължи с добрите си игра обаче Нова замина за Мюнхен, където има поредна среща с доктора на Байерн Мюлер-Волфарт. Голаджията страда от контузия в гърба, заради която при последното си посещение получи 20 инжекции.

„Инжекционното лечение помогна много. Това се видя напълно в Щутгарт”, заяви лекарят на Кьолн Дитер Трзолек.

„Звездите се раждат в такива ситуации. Десет души подготвят всичко, за да може 11-тият да реши мача. А Нова прави това често напоследък”, обясни пък треньорът на „козлите” Кристоф Даум.