След два изиграни кръга, воденият от Илия Груев отбор на Дуисбург е на предпоследно място във Втора Бундеслига, без точка и без гол.

Само че при "зебрите" никой не е притеснен. Защото и при поражението с 0:1 в Дрезден от Динамо и при загубата 0:2 в дербито с Бохум, Дуисбург определено не изглеждаше като отбор, който ще се бори да не изпадне. Напротив. Според числата, и в двата двубоя тимът на Груев е заслужавал да победи.

Статистиката от двубоя с Бохум е особено впечатляваща: 27:5 удара към вратата, 78% пасове, 59% владение на топката и 54% спечелени единоборства.

"По-добри сме в единоборствата, правим повече пасове и си създаваме повече голови положения", анализира мениджърът Иво Гърлич. "Ще трябва да превърнем това в голове и точки. При толкова много шансове просто трябва да стигаме и до нужните голове."

Футболистите също не са притеснени от загубите. "Нашите представяния бяха добри. В момента ни липсва късмета в мача и хладнокръвието", споделя любимецът на феновете Мориц Щопелкамп. "Но ако продължим да играем така, скоро нещата ще се получат. Сигурен съм."