Голямата промяна в Байерн Мюнхен не засегна единствено Оливер Кан. Неговата позиция обаче също се разклати. Според бившия селекционер на германския национален отбор – Берти Фогтс вратарят трябва да бъде пратен на резервната скамейка.

„Щом Отмар Хитцфелд иска да започне на ново, промяната трябва да бъде абсолютна – всички футболисти отпред назад трябва да бъдат на 100% заменени. Трябва да рискува всички ключове постове. Само така ще докаже, че в думите му има правдоподобност. Необходимо е други играчи да поемат отговорността. Аз бих оставил кан резерва още в следващия мач, нека да пази Рензинг”, коментира 60-годишният специалист пред

„Билд”.

Фогтс смята, че това, от което баварският тим има нужда, е свеж въздух. „Само така Хитцфелд може да види, дали резервата на Оливер е достоен играч за отбора. Ако не е, старши треньорът има достатъчно време да се огледа за наследника на Кан. Договорът на титулярния страж с клуба изтича през 2008 година. Той още много дълго може да пази вратата на Байерн, преживял е и е постигнал страшно много в кариерата си, така че резервната скамейка за кратко няма да представлява проблем”, смята бившият наставник на Бундестима.

Какво мисли обаче треньорът на тима от „Алианц Арена”? Преди вчерашната тренировка Хитцфелд проведе 10-минутен разговор с Кан. „Няма причина да се притеснявам за поста на Оливер”, каза специалистът. Въпреки това поведението на стража създава грижи на Хитцфелд. Пазачът на Байерн избухва на два пъти жестоко – първо в мача срещу Шалке, а след това и по време на срещата в Щутгарт. Все пак Кан е фаворит на своя мениджър и най-вероятно постът му не се клати толкова много, коментира изданието.