Доста любопитен и нажежен словесен спор се зароди между легендарния германски футболист и треньор Берти Фогтс и настоящия национал на Бундестима Кристоф Крамер.

В момента Крамер, който през лятото бе част от състава на Йоги Льов в Бразилия, е част от състава на Борусия Мьонхенгладбах – отборът, в който Фогтс игра между 1965 и 1979 година. Поради тази причина Фогтс реши да коментира изявите на Крамер в Гладбах, а оценката му не бе никак положителна: „Честно казано, той помогна доста малко за световната титла. Не мога да разбера защо на такива играчи им дават такава свобода. Бих му пожелал треньор като Хенес Вайсвайлер, тогава щеше да му е трудничко.“

„През миналия сезон оценявах начина на игра на Крамер. Но след световното първенство той промени играта си. Вече не прави решителния метър назад“, допълни Фогтс, който като играч също е печелил световната титла през 1974 година, а като треньор има европейска титла през 1996-а.

Крамер обаче не се впечатли нито от името на Фогтс, нито от думите му и отговори доста остро на изказването на специалиста: „Защо да се занимавам с някого, който преди 40 години е ритал топката. Той просто искаше да каже нещо и да направи история. Ако го беше казал някой, който е важен по някакъв начин, щях да се вслушам в мнението му. Но сега...“, заяви невъзмутимо Крамер.

В скоро време обаче Фогтс няма да се занимава с Крамер, тъй като халфът обяви, че след края на сезона се завръща в Байер Леверкузен, който държи правата му.