Легендарният германски национал Берти Фогтс защити настоящият селекционер на „бундестима“ Йоаким Льов от критиките, които наставникът понесе в своята родина след Евро 2012.

Настоящият треньор на Азербайджан е добре запознат с напрежението, на което е подложен сънародникът му, след като от 1990 до 1998 година заемаше същата позиция. 65-годишният Фогтс похвали Льов и предшественика му Юрген Клинсман за опитите им да положат основите на нова ера в германския футбол.

„Дори и той да започне да ходи по вода, неговите критици винаги ще намерят начин да припомнят, че той не може да плува“, сподели някогашният бранител на Босрусия Мьонхенгладбах. „Благодарение на него разполагаме с поколение футболисти, което играе много елегантно.“

„Всичко, което той и Клинсман свършиха, трябва да бъде оценен по достойнство. Дискусиите дали е подходящ за селекционер на Германия изобщо не бива да бъдат повдигани. Ние бяхме най-добрия тим на Евро 2012 преди полуфинала“, продължи легендата на германския футбол.

„Трябваше да стигнем до финала, но направихме прекалено лесни нещата за Италия. За Световното в Бразилия смятам, че сме готови само на 80 процента, но футболистите ни вече научиха нещо ценно от това първенство“, каза още Фогтс.