Малага може да се окаже и без наставник за следващия сезон, след като списание „Кикер“ разкри, че Бернд Шустер води тайни преговори за треньорския пост в Айнтрахт Франкфурт.

Германецът със сигурност няма как да бъде доволен от сезона си в клуба, който все още има математически шанс да изпадне в Сегунда дивисион в оставащите 2 кръга. В момента Малага заема 13-ото място с 41 точки, като има 6 повече от първия под чертата тим на Осасуна. Една точка в оставащите двубои до края ще гарантира оцеляването на тима, но очевидно погледът на Шустер вече гледа и в друга посока.

Според „Кикер“ на 1 май президентът на Айнтрахт Херберт Бруххаген и спортният директор Бруно Хубнер са летяли до Испания, за да стартират разговорите с наставника. Както е известно, франкфуртци ще се разделят с настоящия си треньор Армин Фее.

Контрактът на Шустер с андалусийци може да бъде терминиран двустранно след края на кампанията, ако Малага не успее да завърши в топ 10 на шампионата – нещо, което тимът все още може да постигне.