Левият краен защитник на Байерн Мюнхен Хуан Бернат недоумява на какво се дължи огромното количество негативизъм, което се излива към наставника на тима Хосеп Гуардиола.

Испанецът отнесе доста критики след загубата на двубоя за Суперкупата на Германия от Волфсбург след 1:1 в редовното време и удари от бялата точка. Освен това другият параграф, по който треньорът бива нападан, е неяснотата около договора му, който изтича в края на кампанията.

„Не разбирам критиките към Пеп. Той е номер 1, най-добрият треньор. Неговият стил ми харесва много, защото постоянно търсим гола. Всеки обаче е свободен да мисли каквото си иска и ние трябва да го приемем“, коментира Бернат.

„Суперкупата бе трофей, който вече три години губим и искахме да вземем. Нямахме късмет в този мач, но вече не мисля за него, а гледам напред.“

„Мисля, че се приближаваме до началото на сезона в добра форма. Преди дни не ни достигна шанс срещу Волфсбург – допуснахме гол в последните минути, а после паднахме с дузпи. Отборът обаче е в добро състояние и няма търпение за финала на „Ауди Къп“ и началото на първенството през следващата седмица“, каза Бернат.