Защитникът на Байерн Мюнхен Мехди Бенатиа е все по-близо до това да облече фланелката на италианския гранд Ювентус. Спекулациите около бившия защитник на Рома се засилват все повече и повече, след като баварския клуб обяви официално трансфера на Матс Хумелс от Борусия Дортмунд.

В последните дни се спряга и името на Ведран Чорлука да заиграе с фланелката на мюнхенския колос, което още повече прави мястото на бранителя в отбора несигурно.

В същото време италианският вестник "La Repubblica" съобщава, че сделката между двата клуба е в напреднал стадий и се очаква да се официализира през идния уикенд. Първоначално Бенатиа ще играе в "старата госпожа" под наем.

Сумата, която баварците ще получат е 20 милиона евро, когато обаче договорът стане постоянен. При пристигането му в Торино Юве ще прати 2 милиона за наема му. После ще се доплатят 18 милиона евро на Байерн.

Заплатата на родения във френския град Куркорон футболист ще бъде около 2,2 милиона евро. Ювентус усилено търси нов централен защитник, след като Андреа Бардзали навърши 35 години, а и непрестанните е мъчен от контузии.