След като Байерн поднови почти изцяло състава си и най-накрая привлече Мирослав Клозе, напрежението върху старши треньора Отмар Хитцфелд и неговия супер отбор става все по-голямо. Германското първенство е строго планирано и баварците са длъжни да спечелят титлата. Но освен това успех от тях се изисква и в турнира за Купата на УЕФА и Купата на страната.

На президента на клуба Франц Бекенбауер това не му достатъчно. Той изисква тимът на Хитцфелд да демонстрира атрактивен футбол, какъвто се играе в Англия.

Наставникът на Байерн помоли ръководството и феновете за търпение. „Имаме страхотни футболисти, но няма да е лесно още от самото начало да играем супер футбол. Имаме нужда от време, докато новият състав се сработи”, каза специалистът. Баварският тим започва предсезонната си подготовка в петък.

След като клубът похарчи 69 милиона евро за звездна селекция, очакването сред фенове и шефове е огромно. Преди всичко „Кайзер” Франц иска да види забавление на терена, пише германският всекидневник „Велт”. „Англичаните играят не винаги красиво, но 100% атрактивно. Всеки се движи, всеки се бори”, така формулира босът представите си за играта на Байерн през новия сезон. Хитцфелд ще трябва да направи от звездите обединен отбор. „Изглежда огромно предизвикателство, но е страхотен шанс”, казва треньорът.

Швейцарският специалист все още няма идея, по каква система ще играе Байерн, но е сигурен, че в състава ще има йерархия. „Едно е ясно, Оливер Кан ще бъде капитан и през тази година”, категоричен е Хитцфелд.