„Уембли! Когато чуе тази вълшебна дума, всеки футболист получава сърцебиене”, така Франц Бекенбауер започва коментара си в своята рубрика в германския таблоид „Билд”. Според легендата на Германия и световния футбол в Бундестима няма да има проблеми с мотивацията – „не и тази вечер”, въпреки че в Бундестима има много проблеми с контузени футболисти. Днес в 22 часа българско време възпитаниците на Йоахим Льов гостуват на Англия в приятелски мач на легендарния „Уембли”.

„Говори се, че сме с резервния си състав. Аз обаче знам от собствен опит, че именно когато си в нужда и имаш проблеми, можеш да постигнеш нещо голямо. Особено на „Уембли”. Когато през 1972-а година пътувахме за мач срещу Англия, германските вестници написаха: „В тази си форма, няма нужда да заминавате”. В съблекалнята си поговорихме, че трябва да дадем всичко от себе си. В крайна сметка бихме с 3:1, а след няколко седмици станахме европейски шампиони”, разказва „Кайзера”.

„Днес много хора се срамуват, защото ние бяхме всъщност най-силният отбор в историята на Бундестима – „единайсеторката на Уембли”. Може би днес ще постигнем нещо подобно”, пише Бекенбауер.

„Англичаните не притежават също супер отбор в момента. Но Дейвид Бекъм само с присъствието си носи някаква харизма. Неговите действия на терена обаче са чисто прозрачни, при преките му удари трябва просто да знаеш, как да действаш. . аз лично смятам, че Франк Рибери със своята непредсказуемост е много по-опасен от Бекъм. Така че не трябва да се страхуваме от Бекъм”, коментира президентът на Байерн.

„Англичаните все пак имат едно предимство. И, колкото и куриозно да звучи, това е отсъствието на Стивън Джерард заради контузия. Капитанът на Ливърпул и неговият съотборник в халфовата линия Франк Лампард от Челси са невероятни играчи. Само че в националния на Англия не си пасват много – взаимно се блокират. Без Джерард Лампард е господар в средата на терена. Това прави играта на Англия по-впечатляваща”, обяснява Бекенбауер.

„Аз вярвам, че тази вечер на този фантастичен стадион, ще изживеем един невероятен мач”, завършва „Кайзер” Франц.