Президентът на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер разкри, че Жозе Моуриньо е един от кандидатите за нов старши треньор на баварския гранд.

Както стана известно по-рано през седмицата, сегашният наставник Отмар Хитцфелд се оттегля от клуба след края на сезона и това означава, че Байерн трябва да търси нов специалист, който да застане начело на клуба.

Освен Моуриньо в медийното пространство се спрягат имената на Лотар Матеус, Юрген Клинсман, Марчело Липи и Марко Ван Бастен.

„Моуриньо? Защо не? Той може да научи немски до лятото”, отговори шеговито Кайзера на въпрос какво ще стане, ако португалецът научи немски.

„Но има още няколко кандидати. Изборът ще бъде направен от Карлхайц Румениге и Ули Хьонес. Накрая разбира се всички трябва да бъдат съгласни с решението”, допълни Бекенбауер.

Легендата на немския футбол коментира и решението на Отмар Хитцфелд да напусне клуба: „Той обмисли това решение много добре. Самият той каза, че сега има две възможности пред себе си: да стане селекционер на Швейцария или да коментира мачове по телевизията”.