Президентът на Байерн Франц Бекенбауер най-сетне си каза тежката дума по случая с Мирослав Клозе. Босът на баварците иска веднага да привлече нападателя на Вердер в редиците си.

„Не мога да си представя, че отбор като този на Бремен може да задържи такъв футболист още една година. Всички знаят, че той тъй или иначе ще напусне тима в края на следващия сезон”, каза „Кайзер” Франц. Докато „бременските музиканти” все още нямат намерение да се разделят с национала, Бекенбауер прави планове за предстоящата година във футбола, включвайки Клозе. „Много силно се надявам той да дойде това лято на „Алианц Арена”.

Миналата седмица мениджърът на Вердер Клаус Алофс обяви преговорите за приключили, защото нямало запитвания от Мюнхен. Освен това баварците категорично отказаха предложената от Бремен разсмяна Лукаш Подолски за Клозе.

Президентът на Байерн смята, че съвсем скоро въпросът ще бъде приключен и Миро Клозе ще тренира на стадиона в баварската столица. „Изхождам от това, че все някакъв начин ще намерим. Най-важното е да вземем Клозе”, заяви Бекенбауер.

„Човек може само ни да ни поздрави, защото подписахме с всички футболисти, които искахме”, каза босът. Според него обаче 53-милионната селекция, която клубът направи, не е гаранция за успех: „Благодарение на класните играчи спечелихме международно уважение. Но няма гаранция, че ще станем шампиони”.