В днешната европейска квалификация за успеха на Бундестима ще зависи много от Бастиан Швайнщайгер, пише Франц Бекенбауер в традиционната си колонка в германския таблоид „Билд”. Германците гостуват на Уелс в Кардиф днес от 21. 30 часа българско време.

„Преди приятелската среша на „Уембли” с Англия (1:2) си мислехме, че излизаме с отбор, който ни е по възможностите, без много от обичайните титуляри в редиците. Днес нуждата в състава на Йоахим Льов е още по-голяма. Отпадането на Филип Лам ни нанесе жесток удар. Оръжието на Льов щеше да играе основна роля в защитата, както беше в мача с „Трите лъва”, коментира президентът на Байерн.

„Въпреки всичко обаче в историята на германския футбол, така наречените тимове, съставени от резерви, са поднасяли много изненади и дори са се превръщали в големи отбори”, пише „Кайзер” Франц.

„Днес много ще зависи от Бастиан Швайнщайгер. В халфовата линия той ще се ползва със статута на най-опитният футболист. Трябва да демонстрира качества на лидер. Мачът с Уелс е важен не само за Германия, но и за него. Колкото до дискусиите за вратарския пост, ние с него нямаме проблеми. дали ще пази Йенс Леман, Тимо Хилдебранд, Мануел Нойер и ли по-късно Рене Адлер, няма значение. На тази позиция сме добре заредени с талантливи играчи”, завършва Бекенбауер.