Почетния президент на Байерн Мюнхен - Франц Бекенбауер, е на мнение, че фаворит за титлата в Бундеслигата вече е Борусия Дортмунд.

Изявлението си Кайзера направи по повод поредния незадоволителен мач на Байерн - този път срещу Хамбургер. Баварците завършиха наравно (1-1), което позволи на Борусия да дръпне с 2 т. "Не ми харесва, че Дортмунд измести Байерн от върха. Но случилото се бе напълно логично, така че не съм изненадан. Байерн показва непостоянство и това вероятно в крайна сметка ще се окаже решаващо. Борусия печели дори без тяхната суперзвезда - Марио Гьотце, който е контузен. Те разполагат с много добър млад състав и са фаворити за спечелване на титлата", заяви Бекенбауер.

Играчите на Байерн очевидно са на същото мнение. "С тази игра не ставаме за шампиони", призна след мача с Хамбургер нападателят Ивица Олич. Капитанът Филип Лам пък отбеляза: "Липсваха ни идеи, липсваше ни решителният пас. А когато стигнехме до положение, просто не го вкарвахме". "Сега вече сме под напрежение", призна спортният директор на баварците Кристиан Нерлингер. Президентът Ули Хьонес пък напусна стадиона в Хамбург веднага след мача, като изобщо не пожела да говори пред репортерите.