Вицепрезидентът на ФИФА Франц Бекенбауер присъства на официалната церемония по награждаването на генералния секретар на Германския футболен съюз Хорст Шмидт с титлата Почетен професор на НСА. След събитието Кайзер Франц отговори на въпросите на Гонг:

- Сигурно знаете, какво направи Димитър Бербатов за неговия нов отбор Тотнъм в Англия. Какво мислите за него и липсва ли ви той в Бундеслигата?

Бекенбауер: Да, липсва ни. Сега той играе в „Премиършип” в Англия и се справя наистина страхотно. Когато беше в Германия също играеше отлично, така че ни липсва.

- Как оценявате шансовете на Байерн Мюнхен да продължи в Шампионската лига и към полуфиналите?

Бекенбауер: Ситуацията в Байерн се подобри значително, откакто Отмар Хитцфелд стана треньор на отбора. Дори успяхме да отстраним един от най-силните отбори в света Реал Мадрид. На добър път сме. Надяваме се, че ще ударим и Милан и ще се класираме за полуфиналите на турнира.

- Как мислите, какъв противник е Милан и Байерн не играе ли по принцип трудно срещу италианските отбори?

Бекенбауер: Да, наистина. Италианските отбори винаги са много неудобни. Милан винаги е бил един от най-добрите тимове в света. Така че ще бъде един много сериозен сблъсък.

- Имаше слухове, че Вие проявявате интерес към Рафаел ван дер Ваарт от Хамбургер. Така ли е наистина?

Бекенбауер: Да, но ръководството на Хамбургер със сигурност няма да го пусне да премине в Байерн. Всъщност веднъж ме попитаха за холандския национал и аз казах, че той е голям футболист, който може да играе във всеки един отбор в света. Това беше всичко. Смятам обаче, че Хамбургер няма да направи грешката да продаде страхотен играч като Ван дер Ваарт преди да му е изтекъл договора.

- Вие идвате за пореден път в България. Предвиждате ли някакви нови проекти за НСА?

Бекенбауер: Да, но ние имаме все още време днес. Ще обядваме заедно и ще обсъдим евентуални бъдещи проекти.