Бившият германски национал и селекционер на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус бе замесен в крайно неприятен инцидент. Легендата на Байерн Мюнхен трябваше да опровергава... собствената си смърт, след като местно съдилище в Бавария го обяви за починал.

Причината за това станал опит на властите в Мюнхен да изпратят до Матеус документи, свързани със съдебния спор между него и бившата му съпруга. Служителите обаче не успели да влязат в контакт с някогашния полузащитникът и решили,че това е достатъчно основание да предположат, че е мъртъв. Съответно това заключение било вписано и в съдебното дело.

„Това е възмутително! Аз съм жив и всички могат да се уверят в това – без значение дали ме гледат на терена или по телевизията“, гневеше се Матеус. „Ако някой наистина иска да види какво правя, може да го стори съвсем лесно.“

Матеус има 150 мача за националния отбор на Германия през своята 20-годишна кариера като футболист, а след отказването си през 2001 година работи като треньор и футболен анализатор.