Байер Леверкузен обяви цената, за която е готов да се раздели с полузащитника Кай Хаверц и да го продаде на Барселона, пише журналистът Нишант Нараянан в профила си в "Туитър".

Според него обещаващият халф е в полезрението на каталунците и ще им струва 110 милиона евро, ако решат да го вземат. Младежът е сочен както за един от най-големите таланти на Германия, но и за откритие в европейския футбол. Освен испанския шампион, към него интерес имат още Ливърпул и Байерн Мюнхен, но каталунците са направили първи стъпки още преди 4 години, когато Хаверц е играел за юношите на германците.

Въпреки наличието на Френки де Йонг, Серхио Бускетс, Артур Мело, Артуро Видал, Иван Ракитич и Карлес Аленя „блаугранас“ има проблеми в тази част на терена.
Видал и Аленя не получават достатъчно минути, а спекулациите около напускането на Ракитич не спират.

Освен Хаверц, в Барселона са харесали и Стефано Сенси от Интер съобщава каталунския вестник „Спорт“. Според изданието, представители на клуба вече са провели преговори с мениджърите на Сенси. 24-годишният халф е собственост на Сасуоло и играе при "нерадзурите" като преотстъпен.

За момента Сенси е вкарал 3 попадения и е подал за още 4 в 11 мача.