Капитанът на националния отбор на Германия Михаел Балак сподели, че ако иска да отборът му да спечели Европейското първенство, ще трябва да подходи разумно и да гледа реалистично на нещата.

“Хората не бива да смятат Германия за безприкословен фаворит за Европейското първенство, както в момента всички пишат и говорят. Шампион се става не с приказки. Ние трябва да подходим реалистично към турнира и да се съсредоточим. Трябва да се отърсим от мислите, че лесно ще минем през груповия етап и ще стигнем без проблеми до финала. Освен нас обаче има още няколко отбора, които са от много високо ниво”, сподели капитанът на националния отбор на Германия.

“Трябва да бъдем реалисти, но това не означава, че няма да се борим да станем шампиони. Бяхме добре подготвени и през 2006 година, но така и не достигнахме до най-високия връх”, добави Михаел Балак.

“Ние имаме чудесни футболисти, но Европейското не е за всички. Там всеки отговаря за себе си и длъжен да бъде във форма в течение на дълго време. Всички играчи осъзнават това”, добави полузащитникът.