Контузеният капитан на Германия Михаел Балак обеща, че ще продължи да играе футбол поне още две години, въпреки че бе освободен от клубния си отбор Челси.

33-годишният играч, който ще пропусне Мондиала, заради контузия в глезена, заяви пред „The Times”:

„Да приключа кариерата си така не е вариант за мен. Искам да играя поне още две години на високо ниво, за да съм част от отбора на Германия за Европейското първенство. Играх на три Европейски и две Световни първенства, така че знам колко специални са те и просто не мога да приключа по този начин. Сега съм дори по-уверен да продължа, защото откакто съм контузен мотивацията в мен расте с всеки изминал днес", продължи халфът.

„Не смятам да се „пенсионирам”, отивайки в Дубай или САЩ, искам да остана в Европа. Аз съм горд германец, който се наслаждава на живота тук, а сега има варианти и да се върна у дома", каза още немецът. Миналия сезон Балак помогна на Челси да спечели дубъл, триумфирайки с титлата на Англия и ФА Къп. Балак изрази и съжаление, че напуска Челси. "Знаех от известно време, че преговорите са спрели и е време да продължа. Трябва да си намеря нов отбор и да продължа кариерата си. Исках да остана в Челси, където прекарах четири страхотни години, но явно не е било писано. Все още бих се върнал там, но това не зависи от мен”, завърши капитанът на Бундестима.