Контузеният капитан на националния отбор на Германия Михаел Балак се завърна в Байер Леверкузен и подписа за следващите две години с "аспирините".

Халфът, който бе освободен от Челси, се завръща в тима, с който игра финал в Шампионската лига през 2002 година. Полузащитникът изкара четири сезона в Лондон, а преди това игра три сезона с екипа на Байерн Мюнхен.

33-годишният Балак заяви в специално съобщение: "Завръщането ми в Леверкузен е като затваряне на цикъла за мен. Прекарах страхотни години тук и този клуб връща в мен щастливи спомени, за които се сещам често. Това е причината, която ме накара да се завърна в Байер".

Германските медии съобщават, че Балак, който игра при "аспирините" от 1999 до 2002 година, е подписал договор за две години на стойност 12 милиона евро.

Полузащитникът, който не участва с Германия на Мондиала заради травма на глезена, има четири титли на Германия - една с Кайзерслаутерн и три с баварците.

Той освен това има титла на Англия с Челси. Балак обаче не е печелил голяма титла в кариерата си. Той игра два финала в Шампионската лига, които загуби. Той не участва на финала на Мондиала през 2002 година, когато Бундестима загуби от Бразилия, заради наказание.

През 2006 година, Германия пък падна на полуфиналите от Италия, а на Евро 2008 "маншафта" загуби на финала от Испания.