Капитанът на Германия Михаел Балак се е скарал с мениджъра на тима Оливер Бирхоф след края на финала на Евро 2008, загубен с 0:1 от Испания.

Балак е отказал да издигне плакат, изразяващ благодарност към феновете, останали да аплодират Мандшафта на стадион Ернст Хапел във Виена след края на срещата, въпреки неблагоприятния изход от нея.

Футболистът на Челси сметнал набързо направения транспарант за глуповат и противен и отказал да го държи в ръцете си, което разгневило Бирхоф.

„Ние имахме силен и емоционален спор” – каза шефа в Бундестима – „Германската федерация искаше отборът да покаже уважение към нашите привърженици. Михаел не хареса плакатите и мислеше, че те са много неуместни.”

В случая правотата може би е на страната на Оливер Бирхоф, който донесе последния трофей на Германия от голям шампионат, след като вкара два гола за победата с 2:1 над Чехия на финала на Евро 1996 в Англия.

След загубата от Испания все по-често се коментира, че Балак не е играч, който може да печели финали, след като има четири поражения в тях – на Евро 2008, на Мондиал 2002, както и два загубени мача за титлата в Шампионската лига – през тази година с Челси и през 2002-а с Байер Леверкузен.