Капитанът на националния отбор на Германия Михаел Балак разкри, че целият отбор се е събрал и е обсъдил на дълго и на широко причините за загубата от Хърватия (1:2). Интересното е, че на това събиране е нямало хора от треньорския екип на тима.

Въпреки добрия старт с победа срещу Полша (2:0) в първия мач, Бундестимът загуби от Хърватия и трябва да се надява на победа или равен срещу Австрия, за да продължи напред в Евро’2008.

„Това не бе кризисно събиране, просто играчите имаха възможност да говорят по-отворено, далеч от треньорите”, заяви полузащитникът на Челси. „Важното е критиката да е конструктивна. Никой няма намерение да напада, но понякога е нужно някои неща да се кажат твърдо”.

Самият Балак призна, че е бил един от играчите, които са били критикувани след представянето си в мача с Хърватия: „Знам, че мога да играя по-добре и съм длъжен да го направя”.

„Като цяло ние не сме показали пълния си потенциал. Решени сме да дадем всичко от себе си в понеделник (срещу Австрия). Достатъчно честни сме, за да сме самокритични, но нека погледнем от положителната страна: поне има много място за подобрение”, допълни Балак.