Спортният директор на Хамбургер Дитмар Байерсдорфер заяви в интервю за германския всекидневник „Ди Велт”, че капитанът на тима Рафаел ван дер Ваарт не се продава. „Президентът на Байерн Франц Бекенбауер все още не се е свързал с мен, но той може да си го спести. Рафаел е нашият капитан, наш ключов футболист и ще остане в Хамбург. Дали ще продължим договора му, ще стане ясно, когато е сигурно, че ще играем догодина в първия ешелон”, категоричен бе Байерсдорфер.

„Ситуацията в Бундеслигата е много напрегната. Разликата в точковия актив е малка и затова не трябва да се отпускаме в оставащите мачове от първенството”, коментира шефът на Хамбургер. Той смята, че развитието в тима е положително. „Спечелихме няколко поредни срещи и дори равенството с Леверкузен може да се счита за добър резултат”, каза Байерсдорфер.

Спортният директор отказа да сравнява работата на бившия треньор на отбора Томас Дол и сегашния Хууб Стевенс. „Няма да говоря за Дол, защото смятам, че не е необходимо. Хууб веднага беше приет в тима. Той има ясен и точен план, към който се придържа всеки един футболист”, заяви Байерсдорфер.