Отборът на Байерн Мюнхен показа какво означава класа с класирането си за полуфинала за Купата на Германия. Баварският гранд не само обърна резултата, след като губеше с 1:2, но и успя да разгроми Гройтер Фюрт с категоричното 6:2. Българският футболист на втородивизионния тим Асен Караславов не взе участие в мача, играл се на „Алианц арена”.

Байерн размаза своя противник, осмелил се да вкара два гола и дори за известно време да си помисли, че може да направи чудото в мача. В крайна сметка домакините сложиха нещата по местата си и Байерн поведе в резултата с бърз гол още в 5-та минута на Томас Мюлер. Малко по-късно Гройтер Фюрт изравни чрез Ньоте. В края на първата част гостите започнаха да мечтаят, след като поведоха в 40-та минута чрез Алагуи, но след почивката баварците се мобилизираха напълно, за да обезсмислят попаденията на съперника.

Гройтер Фюрт не започна добре второто полувреме, съвсем закономерно, в опита си да опазят преднината си гостите допуснаха грешка, довела до дузпа в полза на Байерн и реализирана от Ариен Робен в 58-та минута. За да напомни за себе си Франк Рибери, който дълго време лекува контузия, освен че започна като титуляр, успя да се разпише за 3:2 и даде преднина на своя тим.

Оттам нататък Гройтер Фюрт не успя да излезе от ролята на обречен отбор, след като допусна още три попадения в мрежата си. Луис ван Гаал изглежда си бе свършил отлично работата по време на почивката. В 65-та минута Лам реализира за 4:2, а в 82-та отново Мюлер се разписа за Байерн. За да е пълно разочарованието на Гройтер Фюрт, голмайсторът Алагуи си отбеляза автогол в мача за крайното 6:2.