Байерн Мюнхен започна с лекота представянето си през втория полусезон в Първа Бундеслига. Баварците победиха с 2:0 като гост Борусия Мьонхенгладбах в мач от 18-я кръг на германското първенство. По този начин Байерн още повече се утвърди на първата позиция в класирането.

Байерн вече е без загуба като гост в 27 мача и в 42 мача от германското първенство. За сметка на това Борусия Мьонхенгладбах допусна първа загуба като домакин от началото на сезона.

Старши треньорът на Байерн Хосеп Гуардиола не можеше да разчита за този мач на контузените Франк Рибери и Бастиан Швайнщайгер. Ариен Робен също остана на резервната скамейка, но се появи в игра в 79-та минута. Марио Манджукич изненадващо остана извън групата за мача.

Байерн започна силно мача и още в 6-та минута Марио Гьотце можеше да вкара, но след удара му топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Борусия Мьонхегладбах.

Минута по-късно обаче баварците излязоха напред в резултата след комбинация между Томас Мюлер и Марио Гьотце, която бе завършена от последния.

Байерн контролира ситуацията на терена през по-голямата част от мача и не позволяваше на домакините да създават опасности пред вратата на Нойер. Единственото по-сериозно положение бе в 40-та минута, когато Макс Крузе стреля опасно, но Нойер спаси.

В началото на второто полувреме Байерн продължи да играе силно и в 53-та минута Марио Гьотце стреля, но Марк-Андре тер Стеген успя да спаси.

Баварците получиха правото да изпълнят дузпа в 53-та минута, след като Гранит Джака игра с ръка в наказателното поле на Борусия Мьонхенгладбах и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Томас Мюлер.

Домакините можеха да върнат едно попадение в 64-та минута, но след удар на Патрик Херман топката срещна левия стълб на вратата на Нойер.

Байерн можеше да постигне и по-убедителна победа, но в края на мача Давид Алаба и Клаудио Писаро пропуснаха от чудесни позиции да вкарат, а Тер Стеген се отличи с добри спасявания.

Със спечелените три точки Байерн събра актив от 47 и остава начело в класирането, докато Борусия Мьонхенгладбах е на трета позиция във временното класиране с актив от 33 точки.