Световното първенство е в разгара си, но финалистът в Шампионската лига Байерн вече започна подготовката си за новия сезон. В 11.20 часа в понеделник Луис ван Гаал изведе своя отбор на базата на отбора в Мюнхен.

Близо 100 фена проследиха първата тренировка на отбора, в която личаха имената на Ивица Олич, Даниел ван Буйтен и Хамит Алтинтоп. 13 звезди на баварците са на Световното първенство, заради което голяма част от трениращите бяха от втория отбор на тима. Освен това в групата бяха и завърналите се от престой под наем Андреас Отъл и Хосе Ернесто Соса.

„За един треньор това не е лесна ситуация”, заяви ван Гаал. „Но аз и моят щаб ще направим всичко най-добро от тази ситуация. Ще опитаме да направим подобрение. Трябва да се справим с очакванията на феновете и на медиите. Сезонът няма да е лесен”.

Голмайсторът Олич не скри амбициите си: „Искам и през новия сезон да стана шампион и да спечеля купата”.

В първото си занимание, Ван Гаал не спести усилията на своите футболисти, които трябваше да се поизпотят с бегови упражнения и упражнения с топка.

Подготовката на баварците ще протече в два етапа. Те ще тренират до 4 юли, когато излизат в нови 10 дена почивка. На 15 юли пък стартира следващия етап.