Веселба, 13 гола и един милион евро за една добра кауза – така изглеждаше съботната вечер на Байерн Мюнхен. Баварският гранд се включи в благотворителна акция „Едно сърце за деца”, която набира средства за изоставени и болни деца.

Рекордьорът по титли в Бундеслигата игра мач срещу сборен отбор, съставен от бивши футболисти, известни личности и футболисти – любители, които бяха избрани след кастинг. Двубоят се организира от комедианта Оливер Похер и събра 50000 зрители на „Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен.

В сборния отбор личаха имената на Марио Баслер, Томас Хеслер и Ебе Санд, а на вратата на тима бе бившата резерва на Оливер Кан Щефан Веселс, който заслужено получи признанието за играч на мача. Треньор на селекцията пък бе бившият треньор на Даниел Боримиров в Мюнхен 1860 Вернер Лорант.

Старши треньорът на Байерн Луис ван Гаал подходи съвсем сериозно към двубоя и пусна в игра голяма част от основните си футболисти. В крайна сметка двубоят завърши 13:0 за баварците, като головете за тях отбелязаха Клозе – 5, Гьорлитц, Швайнщайгер, Тимошчук, Баумйохан, Демикелис, Лам, Соса и Алтинтоп.

Не резултатът обаче бе най-важното в мача. Част от футболистите в сборния отбор изпълниха мечтата си да се изправят срещу Байерн, а най-важното бяха събраните пари.

Главната атракция на мача бе главният виновник за неговото осъществяване Оливер Похер, известен със своите имитации на част от футболистите на Байерн. Той се появи в игра първо като себе си, после като Марк ван Бомел, за да завърши с „Голямото завръщане на Оливер Кан”.

Оливер Похер

Друг комедиант – Матце Кноп пък влезе в ролите на Франц Бекенбауер и Лука Тони. В ролята на италианеца Кноп дори бе близо до сензационен гол с глава, но топката мина на сантиметри от левия стълб на вратата на Бут.

Байерн продължава подготовката за новия сезон с престижния турнир „Ауди Къп”, в който участие ще вземат Милан, Манчестър Юнайтед и Бока Хуниорс. В сряда баварците излизат срещу „росонерите”, а на следващия ден са финалът и мачът за трето място. Първият официален мач за сезона на тима от Мюнхен е след 8 дена срещу аматьорския Некарелц за Купата на Германия.